fbpx

Tekst Signe Storr Foto Signe Storr og VisitKerteminde

Gode råd:

Sådan får du en kvinde med på vandet

Bliver sejlturene med hustruen ofte lidt kortere, end du havde håbet? Drømmer du om en lidt længere tur, måske til udlandet, men kæresten synes ikke at være med på ideen? Ender weekendturene på havet oftere sammen med en kammerat end med din bedre halvdel? Signe Storr giver gode råd til de mænd, der lidt tiere end tilfældet vil det, ønsker besøg af det kvindelige køn om bord.


Dette er et emne, der ligger mig meget på sinde, og efter at være vendt tilbage til bådlivet efter flere års pause som landkrabbe, er mit behov for at udtale mig om dette igen dukket op til overfladen. Ofte når jeg taler om de udeblivende kvinder på de mange både i danske havne, så er der som regel nogen, der fortæller mig, at de kender flere par, hvor begge parter er vilde med at sejle, og ind imellem møder jeg også kvinder, der sejler alene. Men for hver af de to førnævnte, så møder jeg mindst 10 mænd, der beklager sig. 

Til disse mænd har jeg forsøgt at samle den erfaring, jeg har gjort mig på området gennem de sidste 10 år som bedre halvdel til en sejler – og jeg lover, at det har aldrig været nemmere at få en kvinde om bord.Tidligere politimand, i dag selvstændig med egen konsulentvirksomhed, hvor han hjælper virksomheder med salg og markedsføring. Har tidligere haft et reklamebureau, og lavet en booking-portal – et bookingsystem til restauranter. Bosat i Kolding og har spillet guitar og lavet musik det meste af sit liv – mest privat, men også med optrædener på cafeer, barer etc. Har sejlet de seneste 10-15 år.

10 gode råd til at få din kvinde med på vandet


1. Hav ingen forventninger – og påskøn al engagement

Hav ikke for høje forventninger, når du går i gang med projekt få-hende-om-bord. Dine lave forventninger handler ikke om at minimere eventuelle skuffelser, men om at have den rette indstilling til hende og projektet. Måske mødte I hinanden i Optimist-klubben, men derfor er det ikke sikkert, at hun 35 år senere stadig er vild med sejlads. Amerikanere plejer at sige: Assumption is the Mother of All F*** Ups. Antag derfor ingenting, og forvent ingenting. Derved sikrer du dig, at du påskønner, når hun er med. Alle holder op med at gøre noget for andre, hvis det ikke bliver påskønnet.

2. Gør det, hun vil

Som med så meget andet i et parforhold, så handler det om kompromiser, og det gælder også på en båd. Hvis hun er med om bord, skal du se det som, at hun allerede har indgået sin del af kompromiset, og du kan derfor ikke stille flere krav til hende. Herfra bestemmer hun. Du synes måske ikke, at det er rimeligt, at I kun skal det, hun gerne vil, men ikke desto mindre, er det vejen til succes. Husk, at det er dig, der ønsker dig noget. Læg derfor planerne om en tur til Færøerne på hylden for en tid, hvis du gerne vil have hende med, og spørg i stedet, hvor hun kunne tænke sig at sejle hen? Måske du skulle foreslå en tur til København, hvor I lægger jer i Nyhavn og går i teatret (hvis hun er til den slags)? Det samme gælder for, hvornår I stævner ud om morgen. Er hun ikke et A-menneske, så lad være med at væk hende kl. 5.30 for at komme først ud af havnen og hen til næste havn for at få en god plads.

3. Toilet om bord

De fleste kvinder, jeg kender, stiller høje krav til deres personlige hygiejne, og derfor bør du have et toilet om bord. En bådejer fortalte mig en gang: Jeg fik toilet om bord, og så fik jeg en kæreste. Derefter fik han også rotter, men det er en anden historie. Jeg kender kun én ung kvinde, der ikke behøvede et toilet, da hun sejlede på langfart. Hun hang enten i et reb bag båden eller snorklede et sted. Men sagen er altså ligetil: Intet toilet, ingen kvinder. Et båd-toilet er i forvejen et betydeligt kompromis, men det er alle dage bedre end en spand i cockpittet.

4. Spar ikke på Havnepengene

I Danmark er det almindeligt at ligge i havn, og havnepriserne er generelt lavere end i udlandet, men uanset prisen, er det vigtigt, at du går i havn, når hun ønsker det. Hun vil gerne i bad, og måske drikke et glas vin i land, og det vil du heldigvis også. Måske vil hun også gerne have et par pæne sko på og krølle sit hår, og du synes, at hun ser virkelig dejlig ud. Hvor er det bare vidunderligt at være på sejleferie! De fleste kvinder (og her taler jeg af egen erfaring) kan godt lide at føle sig ren og pæn og måske også feminin. Den ofte simple livsstil om bord på en båd kan godt sætte dette behov under pres. Imødekom det derfor, og følg i den forbindelse også næste råd:

5. Sørg for din egen personlige hygiejne

Hvis din kone går i bad og lægger en let make-up, så betyder det, at du også skal bruge lidt tid på dig selv. Du ville måske gerne skylle saltvandet af båden, drikke en øl med nabo-sejleren, eller finde ud af, hvorfor ekkoloddet ikke virker. Desuden kan det vel være lige-gyldigt, om du har de gamle olieplettede shorts på, den rustfarvede fleecetrøje, og at du måske ikke lugter helt af sæbe, for at spise en is på havnen? (Detaljeringsgraden i denne beskrivelse er ikke til-fældig). Men det er ikke ligegyldigt. Er hun ren, så skal du også være ren. De andre opgaver må udskydes. Det lønner sig. 

6. Virk sikker, lyv gerne lidt

Hvis din bedre halvdel er en ny og usikker sejler, så er det en dårlig start, hvis du viser din usikkerhed. Fedter du rundt med sejlene og råber ad hende, fordi du selv går i panik, kan du glemme alt om at sejle mod solnedgange sammen. Hun skal kunne stole 100 % på, at du ved, hvad du laver, og derfor skal du så vidt muligt heller ikke gå ud i vejr, du ikke selv er tryg ved. Målet er at vise, at det ikke er farligt at sejle (med dig), for det synes hun givetvis. Og når båden krænger, og hun spørger, om den kan tippe helt over, så lyv. Lad være med at fortælle, at det kan den i princippet godt. Det er vigtigt, at hun forstår det, (jeg taler af erfaring), for er hun helt ny, så kan hun godt blive i tvivl.

7. Sørg for godt vejr

Du synes sikkert, at jeg i forvejen stiller store krav til dig, og nu skal du også sørge for godt vejr, men vejret er en væsentlig faktor for succes. Hvis hun er gået med til en 14 dages sejlerferie i Danmark, og det regner og blæser det meste af tiden, bliver hun altså svær at lokke med igen. Og hvad gør du så? Hvis du er så uheldig, at det er en virkelig dårlig dansk sommer, så har du ikke andre muligheder end at erkende nederlaget hurtigst muligt og foreslå et alternativ: En afbudsrejse, en køretur til Frankrig, et sommerhus i Skagen? Men du skal selvfølgelig samtidig foreslå, at I i stedet tager et par weekender på båden, når det igen er godt vejr. Vil du være vejr-sikker, kan du også prøve at leje en båd i Middelhavet eller tage til Caribien en vinter. Som ny sejler eller ikke-vild-med-sejlads-sejler, så er livet om bord bare bedre, når solen skinner.

8. Beha-effekten

Her kommer din gode nyhed: Aldrig har det været nemmere at få kvinder med ud at sejle! Hvad end du har en sejl- eller motorbåd, vil sejle under varme himmelstrøg eller i det kolde nord, så har Beha-familien lavet en udsendelse om det, som I kan se sammen. Her kan din hustru se unge mænd med saltvandsblegede lyse krøller i badeshorts, som taler pænt til deres mor, og i de senere ud-sendelser kan vi alle sammen se, at man faktisk godt kan være sejler og bedsteforældre på samme tid (se næste punkt). Beha-familien er langt bedre til at motivere til mere sejlads, end de unge you-tubere, der har det åh-så-skønt på en båd i en lille bikini. Skulle det dog forholde sig således, at du er en generation eller to fra at få en ung kvinde med om bord, så opgiv ikke håbet. Selv ældre kvinder synes at have de romantiske briller på, hvis du er sejler. Især hvis du kan sætte lighedstegn mellem dig selv og Beha-familien. Se et par afsnit, og drøm jer væk sammen. Og er der en åbning, så husk at slå til med det samme. Den slags chancer kommer måske ikke igen.

9. Børn og børnebørn

Jeres/hendes børn og især børnebørn er i den grad din akilleshæl, og her skal fares frem med stor forsigtighed, hvis du ønsker at sejle en lidt længere tur. Måske tænker du, “jamen, jeg vil bare en tur til Norge eller til den svenske skærgård i et par måneder.” Problemet er, at det også er lang tid for en bedstemor at undvære sine børne-børn, og jeg har set flere tilfælde, hvor de ugentlige besøg hos dem gør det umuligt at tage af sted. Selvom I måske har talt om, at I vil ud at sejle langt, når I begge stoppede med at arbejde. Mit bedste råd er derfor, at har I endnu ikke fået børnebørn og mulighed for at tage orlov, så er lige nu et godt tidspunkt, hvis du vil lykkes med dine langtursdrømme. Har du allerede en masse dejlige børnebørn, så sørg for at involvere dem i sejladsen mest muligt. Tag dem med ud at sejle (så kommer bedstemor automatisk med), og når hun ikke hører det, kan du jo prøve med: “Kunne det ikke være sjovt at besøge mormor og morfar i Sverige/Middelhavet/Caribien, hvor vi kan spise en masse is?” Jeg har desværre ikke bedre råd end det.

10. Hav tålmodighed

Jeg tænker, at du har læst disse råd og tænker: “Nej, det her er simpelthen for besværligt. Så sejler jeg bare alene.” Men husk på, at du lige nu bare er i gang med at få hende vænnet til bådlivet. Når først hun er med om bord, så får du også din ønsker opfyldt. Mit eget sejlerliv startede med billeder af blåt vand og en masse ture på restaurant, inden jeg vænnede mig til og dernæst blev glad for bådlivet. Og omend jeg ikke har fået det bekræftet hos skipper, så mener jeg, at vi begge får vores ønsker opfyldt nu. Så gå langsomt frem, påskøn alle fremskridt og vigtigst af alt: Bliv ikke overmodig. Held og lykke!

Båd 568

Bådmagasinet er Danmarks maritime mediehus med begge fødder plantet solidt på dørken. Bådmagasinet følger med i den rivende udvikling medieverden er inde i, og udgiver således på flere platforme, hvad end det er i trykt eller elektronisk form.

Bådmagasinet har gennem tiderne hjulpet mange i bådbranchen med deres egne kundekataloger – kundemagasiner – brochurer – kataloger, eller et frisk design på virksomhedens brand – alt sammen under vores afdeling for Client Publishing.

Sejlsport

Nyheder

Inspiration

Medlemsskab


© 2020 Bådmagasinet ApS. All Rights Reserved.