fbpx
Tekst & foto Peter Brinch #579

Spændende nyheder fra Navico

Simrad, B&G, Lowrance og C-MAP oprustes. Vi har besøgt Navicos nye hovedkontor i Alicante i Spanien, hvor vi har testet de seneste og kommende opdateringer og nyheder – på forskellige typer af sejl- og motorbåde.


For en del år siden var det ikke så typisk at vælge mærke af udstyr ud fra behov og type af sejlads. Men i dag giver det god mening at vælge ud fra type af båd, sejlads og behov, og fremover bliver det endnu mere indlysende. Det står helt klart efter vores besøg hos Navico.

Simrad, B&G og Lowrance er virkelig sine egne nu, men ”familien” er gennemtænkt, så den kan samarbejde og opdateres på kryds og tværs.

Navicos nye styresystem, det Android-baserede NEON og de NEON-optimerede C-MAP-søkort, er virkelig guf på Simrad for motorbåde – ingen opdateringsforsinkelser ved hastigheder på over 45 knob. NEON-systemet er ifølge Navico så gennemtænkt, at de fremover dropper instruktionsbogen. ”Den er overflødig, som den er med en tablet eller en mobiltelefon,” siger folkene bag udviklingen. Desuden gavner det miljøet, noget man også har fokus på.
Selv med hastigheder på over 45 knob har Navicos nye NEON-styresystem til kortplottere og de nye NEON-optimerede C-MAP-søkort intet problem med at følge med i alle zoom-niveauer.

Sejladsdata til gavn
B&G’s seneste line-up byder på mange avancerede racing-funktioner, som også tursejlere kan få stor glæde af. Når du har mulighed for at analysere alle dine sejladsdata, så har du også mulighed for at lære af dem, udnytte bådens potentiale bedre og stresse båden mindre. En tursejler behøver måske ikke avancerede laylines, men vil fx gerne vide, om riggen har det godt eller kunne kalibrere autopiloten – ud fra personlige sejladsdata – for en mere komfortabel og sikker sejlads. B&G kommer senere på året med flere spændende nyheder, som vi selvfølgelig har testet og er klar til at skrive om, når de frigives.
B&G er monteret i mange kapsejladsbåde, som her i en Dehler 30 One Design, hvor Matt Eeles, produktchef hos B&G, forklarer, at også tursejlere kan få glæde af de avancerede funktioner.

Gode app-funktioner
C-MAP-appen til enten Simrad, B&G og Lowrance eller som stand alone kan være en gamechanger. Endelig får andre navigations-apps til telefon og tablet, som fx Navionics, seriøs konkurrence – Navico har store planer med appen, og selvom den allerede nu har fede funktioner i samarbejde med bl.a. Predict Wind, ser dens roadmap spændende ud. ”Vi arbejder på at samle så mange data som muligt og præsentere dem i appen,” siger Navicos marketingchef Jordi Neves. Hvilke data, hvordan appens roadmap ser ud og appens betydelse for de øvrige Navico-produkter har vi set nærmere på.

I de kommende udgaver af Bådmagasinet er vi klar med dybdegående test af alle aktuelle og kommende nyheder – og interviews med folkene bag. God sommer!
Den nye C-MAP-app udviklet til hele Navico-familien fungerer både som stand alone og som supplement til kortplotterne.

BÅD 579

Bådmagasinet er Danmarks maritime mediehus med begge fødder plantet solidt på dørken. Bådmagasinet følger med i den rivende udvikling medieverden er inde i, og udgiver således på flere platforme, hvad end det er i trykt eller elektronisk form.

Bådmagasinet har gennem tiderne hjulpet mange i bådbranchen med deres egne kundekataloger – kundemagasiner – brochurer – kataloger, eller et frisk design på virksomhedens brand – alt sammen under vores afdeling for Client Publishing.

Sejlsport

Nyheder

Inspiration

Medlemsskab


© 2020 Bådmagasinet ApS. All Rights Reserved.