fbpx

TEKST Dan Ibsen FOTO: Olympic - PR-fotos

Cool og ikoniske OL-medaljer i Paris 2024

En OL-medalje er altid specielt designet til OL i den valgte by. Det vil OL-medaljerne ved OL i Paris 2024 naturligvis også være, og bliver et uforglemmeligt minde for dem der vinder dem.


Sejlsportens medaljedrømme ved OL 2024 er specielt knyttet til den forsvarende OL-guldvinder Anne-Marie Rindom, som i starten af 2024 vandt sit fjerde VM-guld i ILCA 6 klassen. Anne-Marie er endnu ikke udtaget til OL-2024, men fører de danske OL-udtagelser over Anna Munch.

Forhåbentlig kan Anne-Marie tilføje endnu en OL-medalje til sin imponerende samling bestående af 2 OL-medaljer samt 9 VM-medaljer, heraf 5 guld, 4 i ILCA 6 og 1 i Europe.

Anne-Marie Rindom, Horsens (tv) fører OL udtagelse mod Anna Munch fra Aarhus, som virkelig er begyndt at puste Rindom i nakken, Munch vil være klar til at tage over når Anne-Marie en dag sætter sin Ilca 6 på jollevognen for sidste gang. 

Et stykke af Eiffeltårnet

Torsdag den 8. februar afslørede Paris 2024 designet af medaljerne til de kommende olympiske og paralympiske lege, som repræsenterer et unikt koncept, nemlig OL-medaljer kombineret med det ikoniske symbol på Frankrig og Paris, Eiffeltårnet.

Vinderne af de godt 5000 medaljer ved OL og Paralympics kommer dermed hjem med et stykke af Eiffeltårnet

For at skabe designet af OL-medaljerne opfordrede Paris 2024 sin atletkommission til at medvirke med kreative ideer til udformningen, og medaljerne er blevet til i samarbejde med et stort anerkendt smykkehus.

Atleterne ønskede, at medaljerne blev unikke og repræsenterede noget alle atleter drømmer om og specielt var lavet til dem. Hvert element i medaljernes design afspejler en del af identiteten af de olympiske og paralympiske lege i Paris 2024

Midten af OL medaljerne ved legene i Paris 2024 er ikke mindre end et stykke af Eiffeltårnet. Smag er forskellig - men her mener vi ganske enkelt at der er designet nogle af de flotteste OL medaljer set længe.

Speciel type jern

Eiffeltårnet får sin plads, som et signaturelement i Paris 2024-medaljerne. Som det ikoniske monument for Paris og Frankrig i verdens øjne, byder Eiffeltårnet legene og dets berømte medaljer velkommen, og legenes medaljer byder Eiffeltårnet velkommen.

Placeret i midten og præget med emblemet fra De Olympiske Lege Paris 2024, blander dette Paris’ arv elegant med guld, sølv og bronze for at give medaljerne en tofarvet side. Hver medaljevinder indeholder således et stykke originalt jern fra Eiffeltårnet placeret i hjertet af medaljen.

Eiffeltårnet blev opført for at forbløffe verden ved verdensudstillingen i 1889. Eiffeltårnet er udelukkende lavet af en speciel type jern, som er fremstillet i smedjern og højovnene af Pompejus i Lorraine. I forbindelse med en omfattende renovering blev visse metaliske elementer gemt og omhyggeligt bevaret, og de kommer nu til sin ret i medaljerne til OL-2024.


Berømt ingeniør

Ved at integrere det mest ikoniske metal i Frankrigs arv i centrum for sportens mest prestigefyldte medaljer, giver Paris 2024 kontinuitet til Gustave Eiffels frækhed. Den berømte ingeniør rystede op i sin tids konventioner ved at vælge jern til at bygge det første 300 meter høje tårn. Ved at placere fragmenter af Eiffeltårnet i centrum af sine medaljer håber Paris 2024 at efterlade atleter med et uforglemmeligt minde om legene, Paris og Frankrig.

"Eiffeltårnet, Paris' datter og stedet for store verdensbegivenheder, skulle bruges til at give atleter en uforglemmelig souvenir fra Paris. Med dette unikke metal fra Eiffeltårnet har denne medalje en historisk karakter og er et nik til Pierre de Coubertin, der som samtid med Gustave Eiffel var en af de sidste personer, der kunne besøge tårnets byggeplads før kl. den blev åbnet”,

siger Jean-François Martins, formand afor Société d'Exploitation de la tour Eiffel.

I 1889 blev Eiffeltårnet præsenteret som juvelen i kronen på den verdensomspændende udstilling organiseret for at fejre hundredeåret for den franske revolution. For at markere mestrenes  tilbagevenden 100 år efter de sidste sommerlege i Frankrig, er Paris 2024-medaljerne også blevet tænkt som ægte smykker.

Forhåbentlig vinder sejlsporten igen medaljer ved OL 2024, ligesom sejlsporten har gjort ved alle olympiske lege siden 1948, med undtagelse af i 1972 og 1984.

 Bådmagasinet er Danmarks maritime mediehus med begge fødder plantet solidt på dørken. Bådmagasinet følger med i den rivende udvikling medieverden er inde i, og udgiver således på flere platforme, hvad end det er i trykt eller elektronisk form.

Bådmagasinet har gennem tiderne hjulpet mange i bådbranchen med deres egne kundekataloger – kundemagasiner – brochurer – kataloger, eller et frisk design på virksomhedens brand – alt sammen under vores afdeling for Client Publishing.

Sejlsport

Nyheder

Inspiration

Medlemsskab


© 2020 Bådmagasinet ApS. All Rights Reserved.