fbpx
TEKST & FOTO HENRIK HANSEN

KETCHEN AKELA HÆDRET MED HARPUNLOGGEN

FORELSKELSE VED FØRSTE BLIK

Bendix Sandfoss Laxvig havde altid sejlet moderne både, da han forelskede sig i den forsømte 66 fods Akela. Over de næste otte år renoverede han den elegante båd.

Den imponerende 66 fods ketch Akela blev bygget i 1951 til direktør Svend Bøgelund-Jensen, der var formand for Kongelig Dansk Yachtklub og Dansk Sejlunion i 10 år fra 1948 til 1958.
Næsten 60 år senere så den nuværende ejer Bendix Sandfoss Laxvig helt tilfældigt den elegante båd i København. Det var en varm dag i juli, hvor han var taget på en havnerundfart med sin daværende kæreste. Akela lå forsømt på sin plads gennem 26 år i Frederiksholm Kanal.


Læs den originale artiklen
Vi er ved at opdatere alle vores gode artikler, så de bliver en del af Bådmagasinet PLUS. 
Du har mulighed for at læse denne artikel i sit originale format.

Download artikel

Nyhavns Sidste Pirat icon


Bådmagasinet er Danmarks maritime mediehus med begge fødder plantet solidt på dørken. Bådmagasinet følger med i den rivende udvikling medieverden er inde i, og udgiver således på flere platforme, hvad end det er i trykt eller elektronisk form.

Bådmagasinet har gennem tiderne hjulpet mange i bådbranchen med deres egne kundekataloger – kundemagasiner – brochurer – kataloger, eller et frisk design på virksomhedens brand – alt sammen under vores afdeling for Client Publishing.

Sejlsport

Nyheder

Inspiration

Medlemsskab


© 2020 Bådmagasinet ApS. All Rights Reserved.