fbpx
TEKST & FOTO LARS LAURSEN

Jeanneau Cap Camarat 5.5 WA

Fransk genistreg - der kan det hele

Den nye Cap Camarat 5.5 WA fra Jeanneau er en spændende speedbåd, der appellerer til mange brugersegmenter. Det skal forstås på den måde, at den er meget velegnet som trailbar familie-/vandsportsbåd.


Af andre brugsområder kan nævnes rå trolling eller kystnært kastefiskeri. Et rigtigt ’Kinderæg’. Det er ikke hver dag, man ser en båd med så mange an- vendelsesmuligheder.
Jeanneau Cap Camarat 5.5 er en walk-arround speedbåd, hvor også prisen er i orden – for ikke at tale om sejlegenskaberne.
Med sit koniske V-formet skrog, en længde på næsten 5.5 meter og en bredde på 2.36 meter er båden meget velsejlende og bjærger sig fint på vandet. Fribordet er højt, og stabiliteten er helt i top. Når man står op i stævnen, skal man spjætte meget med kroppen for at få båden til at bevæge sig. Samtidig er det lykkedes designerne at tegne en båd, hvor styringen og sæderne er centralt placeret i læ af et beskyttende vindspejl, hvor der er plads til elektronske instrumenter. Det gør den samme båd særdeles velegnet til trollingfiskeri. Til trolling er det nok mest optimalt, at to mand fisker sammen, hvis der ikke skal være for mokket i båden.

Stort soldæk
Det forreste dæk er hævet og samtidig lidt forsænket, så der er plads til hynder på hele fordækket. Ideelt til afslapning og solbadning på en varm solskinsdag. Falder der ikke for meget dug til natten, og er man nyforelsket, er en overnatning på fordækket under åben tør himmel absolut en mulighed. Men under dæk findes der dog mulighed for at overnatte til to personer.
Hele det forreste dæk er omkranset af et stabilt rustfrit søgelænder, der er nemt at gribe fat om, når man bevæger sig på fordækket.
Når båden ikke er større, end tilfældet er, skulle man tro, at når en person står længst fremme i stævnen, vil båden være meget levende. Det er ikke tilfældet. Bådens egenvægt er 800 kg. uden last. Det er ikke meget bevægelse, der kommer, når en person om bord bevæger sig fra side til side. Man kan med rette kalde Jeanneau Cap Camarat 5.5 WA for en stabil båd.

Rummelig kahyt
Skal familien med på sejltur er der mulighed for overnatning i kahytten, der er gemt under det store fordæk. Skal man træde af på naturens vegne og ikke ønsker at gøre stort eller småt over rælingen, er der som standard søtoilet i båden. Det har en fin praktisk plads i kahytten. Det eneste, der mangler, er en kogeplade og rindende vand. Kahytten kan virke lidt mørk, men der et vinduet i ruffet, og døren er af transparent plexiglas.
Der er fin plads i styrbord side til passage op til ”soldækket”. To personer sidder behageligt i de lækre stole under sejlads.
Perfekt til vandsport
Testbåden var udstyret med 115 Hk Yamaha på hækken. Det er en stor motor til en båd af denne stør- relse. Det giver muligheder for vandsjov og hurtig sejlads. Topfarten er 36 knob. Ved denne fart er brændstofforbruget 41 liter pr. time svarende til 1,13 liter pr. sømil. Sejler man marchfart med 21 knob er brændstofforbruget 14,8 liter pr. time svarende til 0,7 liter pr. sømil. Med en tank, der er indbygget i båden, på 100 liter giver det en aktionsradius på ca. 140 sømil eller 260 km. Ganske pænt af så stor en motor. Det skal oplyses, at mindre motorer som eksempelvis 100 eller 80 Hk fint kan monteres på båden, men man skal påregne, at topfarten falder en lille smule. Yamaha har ikke oplyst forbrugstest på disse to motorstørrelser.
Størrelses- og vægtmæssigt er båden velegnet til at kunne trailes. Testbåden med 115 Hk på hækken kan desværre ikke være på en 1350 kg’s trailer. Her er det nødvendigt med en trailer til 1500 kg, hvis det skal være lovligt, og båden skal kunne trailes med fuld tank og lidt vandsportgear. Med den vægt kan mange personbiler trække båden på landevejene, og det er endda uden trailerkørekort.


Bådmagasinet er Danmarks maritime mediehus med begge fødder plantet solidt på dørken. Bådmagasinet følger med i den rivende udvikling medieverden er inde i, og udgiver således på flere platforme, hvad end det er i trykt eller elektronisk form.

Bådmagasinet har gennem tiderne hjulpet mange i bådbranchen med deres egne kundekataloger – kundemagasiner – brochurer – kataloger, eller et frisk design på virksomhedens brand – alt sammen under vores afdeling for Client Publishing.

Sejlsport

Nyheder

Inspiration

Medlemsskab


© 2020 Bådmagasinet ApS. All Rights Reserved.