fbpx
images/PLUS/TEST/Nimbus27/big1.jpg
TEKST & FOTO HENRIK HANSEN

Nimbus 27 Familia:

Unik familiebåd

Nimbus 27 Familia er en pålidelig og rummelig 27 fods familiebåd med hardtop og trygge rammer for børn. Et fint og værdifast valg som familiens første motorbåd til weekend- og ferieture.


De svenske Nimbus motorbåde er kendte for høj kvalitet og fornemme sejlegenskaber. Nimbus 27 Familia fra 1986 er en halvplanende motorbåd, der nød en vældig popularitet helt op til midten af 90’erne, hvor en ny Coupe version af båden blev den mest sælgende.

Begge versioner sejler på det helt samme skrog, der har ”DNA” fælles med en af værftets store succeser, Nimbus 2600, og Familia’en har ligeledes ypperlige og pålidelige sejlegenskaber. Den er ganske nem at manøvrere med, især taget i betragtning af, at den har fast propelaksel. Bådens venderadius er knap halvanden bådslængde ved 11 knob. Man kan trygt dreje roret hårdt i borde for fuld fart, uden at den krænger nævneværdigt.

Båden har en virkelig god og behagelig gang i sø og er forholdsvis tør at sejle. Ifølge vores oplysninger er det sjældent, at der kommer meget vand over dækket.

Hyggelig og rummelig båd
Nimbus 27 Familia er bygget op om et overraskende rummeligt og funktionelt cockpit midtskibs, der er næsten helt dækket af en hardtop og lukket agter af en kaleche.

Under hardtoppen fungerer cockpittet som salon med styreplads og langskibs pantry om bagbord og siddegruppe samt en god spisegruppe om styrbord. Cockpittet er dybt og derfor er båden rigtig god og tryg til familier med børn.

Forkahytten har en U-sofa med plads til fi re personer omkring et relativt lille bord, der kan sænkes og udvide U-sofaen til en rummelig dobbeltkøje.

Om bagbord er der desuden en ekstra stikkøje. Bådens toilet er placeret til styrbord agter i forkahytten og er ganske rummeligt for bådstørrelsen.

Agter har Familia’en en stor kahyt med en regulær dobbeltkøje, der nok vil være den foretrukne soveplads for ægtepar samt god skabs- og stuveplads. Ruffet over agterkahytten er fi nt udnyttet til en stor solmadras.

Motoren er placeret midtskibs og let tilgængeligt under cockpittet, under en kæmpeluge med gasfjedre, så den er nem at åbne. Lugen er så stor, at man kan overskue hele motoren. Nimbus 27 Familia kunne oprindelig fås med en 105 hk motor, men den var reelt for lille. Båden sejler fi nt med 130 hk motoren, men når en familie på fem med masser af grej sejler på sommerferie er motoren på 150 hk at foretrække.
Bådmagasinet er Danmarks maritime mediehus med begge fødder plantet solidt på dørken. Bådmagasinet følger med i den rivende udvikling medieverden er inde i, og udgiver således på flere platforme, hvad end det er i trykt eller elektronisk form.

Bådmagasinet har gennem tiderne hjulpet mange i bådbranchen med deres egne kundekataloger – kundemagasiner – brochurer – kataloger, eller et frisk design på virksomhedens brand – alt sammen under vores afdeling for Client Publishing.

Sejlsport

Nyheder

Inspiration

Medlemsskab


© 2020 Bådmagasinet ApS. All Rights Reserved.