fbpx
images/PLUS/TEST/Nimbus27/big1.jpg
TEKST: ULF WESLEY JOHNSEN
FOTO: ULF WESLEY JOHNSEN & ABSOLUTE YACHT

Absolute 43 Fly:

En italiensk Bella Donna

På Absolute 43 Fly er designet i topklasse og med fl ybridge er der god plads til familie og venner, og så har den italienske båd masser af motorkraft.


Med hele tre plan til rådighed byder den elegante Absolute 43 Fly på masser af plads. Ikke mindst bliver man glad for den meget veldisponerede fl ybridge, der ud over pantry med grill og køleskab også har en sofagruppe til seks personer samt store solmadrasser.

Førerpladsen, bag et kraftigt vindspejl, er trukket lidt tilbage, så skipper undgår blæst, når han/hun vælger at sejle båden herfra. En bred trappe fører ned til det store agterdæk, hvor der er fi re gode siddepladser på sofaen ud mod den meget brede og dybe badeplatform, som man kommer ned til via trappen og en låge i glas og rustfrit stål.
Flybridgen går helt ud over bænken agter, så man har tag over hovedet og spots i ruffet samt store højtalere for top lyd.

Der er teak på dørken og lugen, der åbner til det store motorrum med 2 x Volvo Penta IPS600 dieselmotorer med 740 hk. Med disse sejler den 15 ton tunge båd godt over 33 knob (62 km/t.).

Centreret på badeplatformen fi ndes en meget kraftig eldrevet landgang, der kan justeres i højde og længde. På begge sider af hækken og på platformens afslutning er der langsgående håndlister i rustfrit stål.
En badestige er skjult under en luge på platformen, hvor der selvfølgelig også fi ndes landstrømskabel og ferskvandsbruser. Fra agterdækket fører to trin med teak op til sidedækket, som giver nem adgang til fordæk mellem den høje pulpit, der går helt frem i stævnen.

På begge sider af dækssalonen er der for en sikkerheds skyld langsgående håndlister i rustfrit stål. Foran det enorme todelte frontvindue finder man på fordækket endnu en stor og tyk solmadras, der kan løftes op ved hovedet, så man halvt ligger/sidder i sejlretningen.

Foran denne madras findes en luge ned til skippers kahyt og helt fremme er den dybe ankerbrønd, der rummer kæden til det store elanker på rulle i stævnen. Båden har i alt seks fortøjningsklamper, der godt kunne have været noget kraftigere til det tykke tovværk. Meget solide vinduesviskere sørger for godt udsyn selv i kraftigt regnvejr.
Herlig lys salon Brede glasdøre i sorte aluminiumsrammer på skinner åbner til en stor og lys salon med hvide fl ader mod de sorte vinduesrammer og en lækker dyb sofa med hvidt betræk og dybe, men faste hynder rundt om et lækkert klapbord med plads til 5-6 personer.

Over for er et langsgående skab, der skjuler et stort fl adskærms-tv. Foran sofagruppen fører to trin op til bådens førerposition, der byder på et bredt dobbeltsæde, som giver god støtte i lænden, men ingen rigtig sidestøtte.

Skipper sidder højt med god sigt fremover, mens det kniber lidt med udsynet til siderne på grunds af de meget kraftige vinduesprofi ler.

Et flot rat og alt hvad man behøver af instrumenter og kontakter, samt to store skærme med kortplotter, ekkolod m.m., som sørger for sikker sejlads. Det mørke materiale i panelet hindrer refl ekser, og gør instrumenterne nemme at aflæse.
Tre store kahytter
Ad brede trin kommer man ned til bådens pantry med alt hvad en kok kan ønske sig. Stort køleskab bag paneler i lækre laminater, fryser og ismaskine, stor kogeplade, ovn, mikroovn, mange skuffer og skabe samt god belysning fra spots i ruffet, koøjer.

Her nede er også ventilation og en lækker trædørk under fødderne. Fra pantrysektionen fører fl ere døre i lyst træ til tre kahytter og to luksusbaderum, det ene med separat bruser. Man kan også få en version med kun to kahytter. Så bliver midtskibskahytten meget stor og vil nok blive valgt som skippers kahyt frem for kahytten fremme, som dog er stor nok.

Forkahytten har en dejlig dobbeltkøje med dybe skuffe under med plads til sengetøj og udstyr. Der er brede sofaer på begge sider af køjen, store vinduer og koøjer, samt luge i ruffet til fordækket, som alle giver masser af lys. Er det mørkt, byder kahytten på fl ere spots i ruffet og læselamper.

På dørken synker man ned i et tommetykt hvidt uldent tæppe, og her er også dobbelte spejle samt høje skabe til festtøjet. Kahytten har direkte adgang til det elegante luksus bad/toilet, som bl.a. har separat bruser bag en glasdør i fuld loftshøjde. 
I bruserummet er det koøje for udluftning, hylde og vandfast laminat. I toiletdelen spejle, stor håndvask og underskab plus hylder både oppe og nede på skottet. På det andet bad, der typisk anvendes af børn og gæster, gemmer toilettet sig under et bræt og bag en glasdør, men igen et bad i samme stil og næsten lige flot som skippers.

Om styrbord finder man en pæn stor kahyt med to enkeltkøjer, f.eks. til to børn, med lyse tekstiler, hvidt tæppe på dørken, tykke madrasser, skabe, spejle, to vinduer og koøjer samt læselys og spots i ruffet.

Ved siden af findes endnu en luksuspræget kahyt med en bred dobbeltkøje, spejle fra dørk til ruf, høje skabe, fuld ståhøjde, natbord med skuffer, to store vinduer og to koøjer. Igen spots i ruffet og lyst tæppe på dørken.
Konklusion
Absolute 43 Fly er en meget flot båd, hvor man kan boltre sig på mere end 100 m2 i tre plan, og hvor et helt fodboldhold kan inviteres om bord uden at det føles trangt.

Top italiensk design fra kølsvin til toplanterne borger for noget specielt, og man får et fartøj man trives om bord i. Når motorkraft og fart tilmed er i orden, og manøvrering med IPS gør sejladsen til en leg, er man ejer af et fartøj, hvor man bliver fristet til at opholde sig om bord det meste af sommeren.

Men igen, når kvalitet er sat i højsædet, skal der mange danske millioner på bordet, før man bliver den stolte ejer af sådant et flot fartøj.Bådmagasinet er Danmarks maritime mediehus med begge fødder plantet solidt på dørken. Bådmagasinet følger med i den rivende udvikling medieverden er inde i, og udgiver således på flere platforme, hvad end det er i trykt eller elektronisk form.

Bådmagasinet har gennem tiderne hjulpet mange i bådbranchen med deres egne kundekataloger – kundemagasiner – brochurer – kataloger, eller et frisk design på virksomhedens brand – alt sammen under vores afdeling for Client Publishing.

Sejlsport

Nyheder

Inspiration

Medlemsskab


© 2020 Bådmagasinet ApS. All Rights Reserved.