fbpx
images/PLUS/TEST/Nimbus27/big1.jpg
TEKST & FOTO SØREN ØVERUP

Sea Ray 210 Overnighter:

Fræk og stilren

Vi havde den store fornøjelse at prøvesejle Sea Ray´s nye sportsbåd 210 Overnighter, og lad mig bare røbe med det samme, hvilken fræk ”lille” båd. Nu ved du, hvad du skal bruge dine weekender på.


Når navnet Sea Ray dukker op ved folk, der sejler motorbåd, at der er tale om den ”ægte vare”. En motorbåd fra det amerikanske værft er og bliver noget specielt, og kvaliteten er næsten ikke noget man behøver tale om, den er bare i top.

Dette gælder også seneste skud på stammen – 210 Overnighter. Det der med Overnighter skal tages med et gran salt, for jo – der kan sagtens overnattes i båden, men bedst ville det være som nyforelsket, eller en enkelt voksen med et – maks. to børn kan også gå an.

Cockpittet derimod overgår alle forventninger for en 21 fods motorbåd. Jeg har tilbragt rigtig mange timer i sådan en størrelse båd, og så snart jeg hørte om størrelsen 21 fod, lod jeg tankerne falde tilbage på min gode gamle Coronet. En bådtype som jo i den grad solgte i flere tusinde eksemplarer. En ganske populær størrelse og med den udnyttelse af pladsen, som Sea Ray er lykkedes med i denne version, og den kvalitet jeg oplevede, tør jeg godt skrive under ”at dette også vil blive en populær weekendbåd” – herom ingen tvivl.

Lækker kvalitet og velfungerendeDen tidligere nævnte så lækre kvalitet, oplever du naturligvis i selve konstruktionen af skrog og dæk, og i det hele taget er båden godt skruet sammen. Men oplevelsen af cockpittet er også blandt de positive, og det materiale som båden er beklædt med virker stilfuldt.

Der er tale om et produkt med navn Silverguard, en bestseller blandt imiteret læder, som er enormt slidstærkt og holder farven i mange år trods solens stråler, samtidig er det super nemt at rengøre, og ganske behageligt samt udstråler en metallisk glød. Læg dertil en ganske gennemført teakaptering, som kun sjældent ses i den størrelse både.

Førerpladsen er naturligvis super velfungerende, og en smart funktion finder du i måden at starte båden på. Nøglen sidder i ”kahytten” – så slipper du for at den hænger i vejen, så man starter båden med et enkelt tryk på en knap og vupti, de 220 hk fra den velkendte MerCruiser 4,3 L MPI springer i gang.

Det skal lige nævnes, at båden jeg prøvede i Italien, var udstyret med den powerfulde 5.0 V8 med 260 hk – men jeg har sejlet rigtig meget med den ”lille” motor, og kan love for det er rigeligt til 210 Overnighter.

En fiks detalje handler om en form for plade, som er monteret lige over instrumenterne, denne er med til at fjerne det genskin, der måtte opstå i sollys som ofte generere – smart.

Bagest finder du en lækker solmadras over badeplatformen, som er smukt integreret i bådens skrog, og med indbygget badestige gør det ombordstigningen efter badet eller vandskituren til en leg.
Bådmagasinet er Danmarks maritime mediehus med begge fødder plantet solidt på dørken. Bådmagasinet følger med i den rivende udvikling medieverden er inde i, og udgiver således på flere platforme, hvad end det er i trykt eller elektronisk form.

Bådmagasinet har gennem tiderne hjulpet mange i bådbranchen med deres egne kundekataloger – kundemagasiner – brochurer – kataloger, eller et frisk design på virksomhedens brand – alt sammen under vores afdeling for Client Publishing.

Sejlsport

Nyheder

Inspiration

Medlemsskab


© 2020 Bådmagasinet ApS. All Rights Reserved.