fbpx
TEKST PETER BRINCH FOTO ORCA #584

TEMA: FOKUS PÅ ELEKTRONIK

Den nye dreng i klassen spiller med musklerne

Nyt display, nye funktioner og tilgængelig på håndleddet. Udviklerne bag ORCA har igen været i arbejdstøjet og bygget videre på deres i forvejen stærke alternativ til en komplet navigationsløsning.


I bragende sol vælger flere af os at droppe mobile navigations-enheder og kravle tilbage til plotteren. Instrumentet, der klarer lys og varme uden at strejke. Noget ORCA nu gør op med.
Bådmagasinet har fået deres 10” Display 2 demonstreret og igen testet ORCA-appen, der nu også er flyttet ind i Apple Watch.

En komplet navigationsløsning
Installeret på en valgfri tablet, smartphone eller et ORCA-display byder appen på avancerede funktioner og adskiller sig fra konkurrenterne med en lille core. Ved hjælp af corens avancerede kompas og NMEA2000-netværk vises præcis retning under alle forhold og data fra fx vindmåler, log og AIS i appen. Desuden er det muligt at betjene autopiloter fra bl.a. Garmin, B&G og Raymarine.
En kursændring er hurtigt klaret på et Apple Watch, og vi havde ingen udfald eller forsinkelser under vores test. 

Se klart i sollys
Display 2 – en 4G og Wi-Fi-udrustet Android-tablet designet til maritimt brug – er ifølge ORCA lige så robust som en traditionel søkortplotter. Det har nu bedre performance i sollys og med våd skærm, længere batteritid (op til 8 timer), kraftig, trådløs ladning og enklere montering.

Vi har ikke testet Display 2 under ekstreme forhold, men det ser lovende ud. Lysstyrken modsvarer det dobbelte af en standardtablet eller det samme som den dyreste iPad. Det betyder en letlæselig skærm i sollys, og ORCA lover, at den med sit avancerede, kølende design holder pusten i solen.

Autopilot og sejladsdata på håndleddet
ORCA er blevet integreret med Apple Watch, og vi har testsejlet funktionen med en Raymarine autopilot. Sejler du alene og vil en tur ned om læ eller op på dæk, bliver du glad for det. Det er enkelt at slå autopiloten til og fra auto- eller windmode, holde øje med farten og vinddata eller justere den viste kurs med den lille krone på uret. I et vådt miljø savnes dog hurtigt flere fysiske knapper – vand og våde fingre er ikke den lille touchskærms hofret.


Konceptet holder
Avancerede funktioner og datavisninger for både sejl- og motorbåde lettilgængeligt overalt på båden gør ORCA til et spændende alternativ til traditionelle navigationsløsninger.

Den endelige pris på Display 2 er 7.999 kr. (uden monteringsbeslag). Et valgfrit beslag koster 2.299 kr. En core kan erhverves for 3.999 kr. – et årligt abonnement på søkort koster 899 kr. (for alle kort).

Du kan teste ORCA-appen i en gratis prøveperiode med mulighed for at simulere corens funktioner. Appen findes både til iOS og Android. 


 • PLUSSER
  • Autopilotkontrol
  • Ekstrem hurtig ruteberegning
  • Meget nemt at anvende
  • Har mange funktioner
  • App og funktioner opdateres ofte
  • Flotte søkort med mange informationer
 • MINUSSER
  • Smartwatch-funktion er kun til Apple Watch

Båd 584

Bådmagasinet er Danmarks maritime mediehus med begge fødder plantet solidt på dørken. Bådmagasinet følger med i den rivende udvikling medieverden er inde i, og udgiver således på flere platforme, hvad end det er i trykt eller elektronisk form.

Bådmagasinet har gennem tiderne hjulpet mange i bådbranchen med deres egne kundekataloger – kundemagasiner – brochurer – kataloger, eller et frisk design på virksomhedens brand – alt sammen under vores afdeling for Client Publishing.

Sejlsport

Nyheder

Inspiration

Medlemsskab


© 2020 Bådmagasinet ApS. All Rights Reserved.